Fred's Creations

Trainingsacteur

Traditioneel worden trainingsacteurs ingezet om rollenspellen te spelen. Dit werkt nogsteeds goed om mensen de stof te laten oefenen en ervaren. Naast de rollenspellen zijn er nog tal van mogelijkheden om de training leuker en effectiever te maken met een trainingsacteur.

Denk bijvoorbeeld aan:
- energizers: de groep in beweging krijgen
- opdrachten: de stof laten ervaren zonder in de spotlight te staan
- theater: effecten van gedrag uitvergroten

Oordeel van een opdrachtgever:

"Als bureau voor training en coaching hebben wij voor onze opdrachten regelmatig behoefte aan professionele ondersteuning via een acteur. Wij schakelen Fred graag in, ook voor groepen die moeilijk loskomen in hun communicatie. Fred weet op gepaste wijze mensen te prikkelen en hen duidelijk te maken wat hun communicatie tot stand brengt bij anderen. Ook groepsprocessen weet Fred op speelse wijze in beweging te krijgen . Fred denkt mee met de training en de trainer en geeft desgewenst adviezen om de processen, ook na de training verder te verbeteren."

Verder kan er gewerkt worden vanuit een bepaald model waardoor het vertoonde gedrag precies bij de theorie van de training past. Denk bijvoorbeeld aan handelen op basis van:
  • Roos van Leary
  • DISC
  • Slachtoffer - Redder - Aanklager
  • Voorkeursystemen (Visueel, Auditief, Kinesthetisch, Digitaal)
  • Ouder - Volwasse - Kind (Transactionele Analyse)